PÁLYÁZATOK

MUNKAHELYI KÉPZÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA PROJEKT

A projektben a munkatársak szakmai kompetenciáinak fejlesztése valósult meg.

A Komfort-Bázis Kft. az elmúlt években szembesült azzal, hogy a növekedéséhez szükséges új munkaerő nem áll rendelkezésre, a meglévő munkatársi állomány ismeretei pedig nem elégségesek a technológiai fejlődés miatt szükségessé váló folyamat-fejlesztések megvalósításához. Cégünk egyre nagyobb hangsúlyt helyez a meglévő munkatársi állomány kompetenciáinak fejlesztésére. Belső képzésekkel és OKJ-s szakmai képzésekkel is fejlesztettük a kereskedelmi folyamatokban résztvevő munkatársak kompetenciáit, tudását. A folyamatos növekedéshez és a régiós terjeszkedéshez, valamint a cég hatékonyságának növeléséhez szükséges technológiai fejlesztések megvalósításához elengedhetetlen a meglévő munkatársi állomány további képzése, elsősorban az informatikai, számítógépes felhasználói és a raktározás-logisztika technológiai ismeretek fejlesztése, valamint a vevőkiszolgálás, vevőkezelés és értékesítés minőségének emelése. A képzések megvalósításával a munkatársak motivációja nőtt, érzik a megbecsülést és a további személyes fejlődés lehetőségét, ami a megtartásukban jelentős szerepet játszik.

A megvalósított képzések:

  • IPAR 4.0. felkészülés tréning
  • Informatika ECDL start képzés
  • Ügyfélkezelés tréning
  • Hatékony vezetői készségek tréning
  • Anyagmozgató gép kezelője OKJ-s képzés

A képzésbe bevont munkavállalók száma: 21 fő

A támogatás mértéke: 100%

FÉMMEGMUNKÁLÓ PROJEKT

A projektben a saját termék gyártás bővítéséhez szükséges kapacitásbővítés valósult meg.

A legyártani kívánt termékkör miatt két fejlesztendő tevékenység van. A 2562’08 TEÁOR szám alatt félkész, magas szinten feldolgozott gépalkatrészek, részegységek gyártása tervezett. 2511’08 TEÁOR szám alatt pedig magas szinten feldolgozott fém épületelemeket kívánunk gyártani vasbeton épület szerkezetekhez. Mindkét termékkör fémmegmunkálási technológiát igényel, amelyhez korábban csak a legegyszerűbb, nagyon kis kapacitású vágógépekkel, fúró gépekkel, kéziszerszámokkal rendelkeztünk, mivel kevés és alacsony feldolgozottságú terméket gyártottunk előtte. Eszközállományunk nagyobb részt a főtevékenységhez kötődik. A nagyobb hálózatokba való kapcsolódás érdekében azonban elengedhetetlenül fontos, nagy kapacitású, komplett, sorozatgyártásra alkalmas, fejlett vezérléssel rendelkező gépsorok beállítása, így a korszerű feldolgozóipari kapacitás jelentős bővítése. 

Ez a projekt során megvalósult fejlesztés célja. A különféle gépalkatrészek és részegységek jó minőségű sorozatgyártásához szükséges technológia (vágás, hajlítás): 1 db P45 Pro 2C hajlítógép, 1 db LVD SIRIUS 3015 4kW lézervágó berendezés, 1 db PPEC-7 220/42 hidraulikus élhajlító, 1 db MicroStep MasterCut-X 9001.20 PG CNC plazmavágó berendezés, M3-3020b DWJ vízsugárvágó. A fém épületelemek legyártásához szükséges technológia (betonacél vágáshajlítás): 1db Smart Cut 12 vágópad, 1db Smart Line 13 coil kenygyelhajlító, 1db C/36 ST vágógép, 1db P45 Pro 2C hajlítógép. Szervesen kapcsolódik a projekthez a gépek kiszolgálása érdekében az 1db ABUS egyfőtartós kültéri daru üzembe helyezése, mivel a nagy méretű, nagy tömegű tekercses lemez alapanyagok és betonacél szálak mozgatása így lehetséges. A projekt befejeződött 2017.08.08-án, a megnunkáló megkezdte működését.
A támogatás mértéke: 45%