PÁLYÁZATOK

TECHNOLÓGIAI MEGÚJULÁS PROJEKT

Összefoglaló
GINOP-1.2.8-20-2020-02771 azonosítószámú pályázat

A kedvezményezett neve: KOMFORT-BÁZIS Kft.

A projekt címe:
TECHNOLÓGIAI MEGÚJULÁS A KOMFORT-BAZIS Kft.

A szerződött támogatás összege: 64 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 60%

A projekt befejezésének dátuma: 2021.09.22

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02771

A projekt tartalmának bemutatása:

Programozható automata betonacél hajlító berendezés, mely betonacél tekercsekből automatán minden munkafázist elvégez (vágás, egyengetés, továbbítás, hajlítás)

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS PROJEKT

Összefoglaló
GINOP-4.1.4-19-2020-01906 azonosítószámú pályázat

A kedvezményezett neve: KOMFORT-BÁZIS Kft.

A projekt címe: Energetikai korszerűsítés a KOMFORT-BÁZIS KFT. Veszprém, Házgyári út 7. alatti székhelyén

A szerződött támogatás összege: 17 070 000 Ft

A támogatás mértéke: 55%

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2022.01.04

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01906

A projekt tartalmának bemutatása:

Korszerűtlen alumínium bordáslemez tetők cseréje szigetelt szendvicspanel tetőre és 20 kw-os napelemrendszer felhelyezése a megújult tetőre.

INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉSI PROJEKT

Összefoglaló
GINOP-3.2.2-8-2-4-16 azonosítószámú pályázat

Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások
terjesztésének támogatása Infokommunikációs fejlesztés a KOMFORT-BÁZIS Kft-nél.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Komfort-Bázis Kft.  integrált rendszeré komplett fejlesztése, bővítése, mellyel munkafolyamatok dokumentáltsága, nyomon követhetősége teljeskörű válik, kapcsolódó fejlett kontrolling vezetői információs rendszer bevezetése, megfelelő rendelkezésre állással, gyorsasággal és működési, továbbá adatbiztonsággal, a mai kor igényeihez alkalmazkodó értékesítési rendszerrel, az e-kereskedelem kiépítésével.

A projekt részeként kontrolling, raktárautomatizálás, workflow, folyamatirányítás, webáruház és  gyártás modul fejlesztés,  új bérprogram, digitális munkaidő nyilvántartás, továbbá a kiszolgáló hardver és szoftver környezet cseréje, fejlesztése  történt meg.

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE PROJEKT

Összefoglaló
GINOP-4.1.4-19-2019-00403 azonosítószámú pályázat

Napelemes rendszer telepítése a KOMFORT-BAZIS Kft. Veszprém, Házgyári út 5. alatti telephelyén

A kedvezményezett neve: KOMFORT-BÁZIS Kft.

A projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a KOMFORT-BAZIS Kft. Veszprém, Házgyári út 5. alatti telephelyén

A szerződött támogatás összege: 9 240 000 Ft

A támogatás mértéke: 55%

A projekt befejezésének dátuma: 2020. november 27.

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2019-00403

A projekt tartalmának bemutatása:

Az ingatlan energetikai korszerűsítésével elsősorban az épület technológia energiaigényét mérsékeljük, de az épületek világításának és hűtési rendszerének energiaigényében is jelentős energiafelhasználás csökkenést érünk el, ezáltal csökkentjük az üzemeltetési költségeket és az épületek üvegházhatást okozó gázok kibocsátását is. A korszerűsítéssel érintett épület tetőszerkezetén egy 49,95 kWp DC teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre, mely az EON hálózatára 45 kVA teljesítménnyel csatlakozik. A háztartási méretű kiserőmű csatlakozási pontjának megtáplálását a rendszerhasználó meglévő csatlakozási pontja adja, a HMKE összteljesítménye: 45 kVA.

A 3 db 15 kVA teljesítményű inverter a főmérő (csatlakozási pont) mellett kerültek elhelyezésre. Összesen 135 db Longi 370W típusú monokristályos napelem került elhelyezésre. A beruházás nem építési engedélyköteles.

MUNKAHELYI KÉPZÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA PROJEKT

A projektben a munkatársak szakmai kompetenciáinak fejlesztése valósult meg.

A Komfort-Bázis Kft. az elmúlt években szembesült azzal, hogy a növekedéséhez szükséges új munkaerő nem áll rendelkezésre, a meglévő munkatársi állomány ismeretei pedig nem elégségesek a technológiai fejlődés miatt szükségessé váló folyamat-fejlesztések megvalósításához. Cégünk egyre nagyobb hangsúlyt helyez a meglévő munkatársi állomány kompetenciáinak fejlesztésére. Belső képzésekkel és OKJ-s szakmai képzésekkel is fejlesztettük a kereskedelmi folyamatokban résztvevő munkatársak kompetenciáit, tudását. A folyamatos növekedéshez és a régiós terjeszkedéshez, valamint a cég hatékonyságának növeléséhez szükséges technológiai fejlesztések megvalósításához elengedhetetlen a meglévő munkatársi állomány további képzése, elsősorban az informatikai, számítógépes felhasználói és a raktározás-logisztika technológiai ismeretek fejlesztése, valamint a vevőkiszolgálás, vevőkezelés és értékesítés minőségének emelése. A képzések megvalósításával a munkatársak motivációja nőtt, érzik a megbecsülést és a további személyes fejlődés lehetőségét, ami a megtartásukban jelentős szerepet játszik.

A megvalósított képzések:

  • IPAR 4.0. felkészülés tréning
  • Informatika ECDL start képzés
  • Ügyfélkezelés tréning
  • Hatékony vezetői készségek tréning
  • Anyagmozgató gép kezelője OKJ-s képzés

A képzésbe bevont munkavállalók száma: 21 fő

A támogatás mértéke: 100%

FÉMMEGMUNKÁLÓ PROJEKT

A projektben a saját termék gyártás bővítéséhez szükséges kapacitásbővítés valósult meg.

A legyártani kívánt termékkör miatt két fejlesztendő tevékenység van. A 2562’08 TEÁOR szám alatt félkész, magas szinten feldolgozott gépalkatrészek, részegységek gyártása tervezett. 2511’08 TEÁOR szám alatt pedig magas szinten feldolgozott fém épületelemeket kívánunk gyártani vasbeton épület szerkezetekhez. Mindkét termékkör fémmegmunkálási technológiát igényel, amelyhez korábban csak a legegyszerűbb, nagyon kis kapacitású vágógépekkel, fúró gépekkel, kéziszerszámokkal rendelkeztünk, mivel kevés és alacsony feldolgozottságú terméket gyártottunk előtte. Eszközállományunk nagyobb részt a főtevékenységhez kötődik. A nagyobb hálózatokba való kapcsolódás érdekében azonban elengedhetetlenül fontos, nagy kapacitású, komplett, sorozatgyártásra alkalmas, fejlett vezérléssel rendelkező gépsorok beállítása, így a korszerű feldolgozóipari kapacitás jelentős bővítése. 

Ez a projekt során megvalósult fejlesztés célja. A különféle gépalkatrészek és részegységek jó minőségű sorozatgyártásához szükséges technológia (vágás, hajlítás): 1 db P45 Pro 2C hajlítógép, 1 db LVD SIRIUS 3015 4kW lézervágó berendezés, 1 db PPEC-7 220/42 hidraulikus élhajlító, 1 db MicroStep MasterCut-X 9001.20 PG CNC plazmavágó berendezés, M3-3020b DWJ vízsugárvágó. A fém épületelemek legyártásához szükséges technológia (betonacél vágáshajlítás): 1db Smart Cut 12 vágópad, 1db Smart Line 13 coil kenygyelhajlító, 1db C/36 ST vágógép, 1db P45 Pro 2C hajlítógép. Szervesen kapcsolódik a projekthez a gépek kiszolgálása érdekében az 1db ABUS egyfőtartós kültéri daru üzembe helyezése, mivel a nagy méretű, nagy tömegű tekercses lemez alapanyagok és betonacél szálak mozgatása így lehetséges. A projekt befejeződött 2017.08.08-án, a megnunkáló megkezdte működését.
A támogatás mértéke: 45%