PÁLYÁZATOK

Versenyképesség növelése a
Komfort-Bázis Kft-nél

A projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.16-22-2023-00150

A kedvezményezett neve:
KOMFORT-BÁZIS Kereskedelmi Kft.,

A projekt címe:
Versenyképesség növelése a Komfort-Bázis Kft-nél

Projekt maximális elszámolható összköltsége:
449 000 000 Ft

Elnyert támogatási összeg:
246 950 000 Ft (feltételesen vissza nem térítendő támogatás)

Támogatás mértéke: 55 %

A projekt megvalósításának kezdete: 2021.11.17.

A Projekt fizikai befejezésének napja: 2023.09.15. 

A projekt forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Házgyári út 7. – Technik termékvonal központ fejlesztés Célunk olyan központi raktár és raktározási rendszer komplett kialakítása új, a célok alapján kialakításra kerülő épületben, melyben áruazonosítás mellett polcazonosítással működik, gyors árumozgatást lehetővé tevő raklapos, targoncával pakolható polcrendszerrel, digitális vonalkódos áruazonosítási eszközök (trekker) használatával, útvonal és időgazdálkodás tervezéssel és nyomonkövetéssel. A rendszer kizárólag a belső árukiszolgálást szolgálja a kereskedelmi hálózat egységei és az e-commerce részleg felé, ezzel is biztosítva a hatékonyságot, kiküszöbölve a párhuzamos ügyfél és üzlethálózat kiszolgálás jelenlegi redundancuiáit (jelenleg a saját üzletek ellátását a veszprémi boltok látják el hasonlóan a vevők kiszolgálásához, a hálózat méretéből kifolyólag ezen rendszer már nem lehet hatékony). Megvalósuló ingatlan és eszköz fejlesztések és kapcsolódó tanácsadások, oktatások:

– Új Épület jelenleg technikai áruk (kötőelem, szerszám, szerelvény, gépészet, villamosság) központi raktár funkcióra alkalmas épület nincs, az új épületben a funkciót kiszolgáló helység kerül kialakításra – új tárolórendszer a központi logisztikai raktár funkciójának megfelelően kialakításra kerülő tárolórendszer, mely gyors áruazonosításra és gyors, pontos és energiahatékony anyagmozgatásra kerül kialakításra – targoncák a központi raktár belterében és a telepen belüli logisztikához szükséges eszközök – rendszermérlegek: a logisztikai központ csomagolt kötőelemes rendszert működtet, ott a rendszermérleg funkciója az egységsúlyok meghatározása és rögzítése, kontrollja és  csomagbontások,  az üzletekben történik a gyors mérést és áruazonosítást végző, ERP-vel kommunikáló mérlegtechnika alkalmazása. Az üzletek eljárásrendjében jelenleg minden mérést megelőzően egyedi súly megállapítás történik, utána mérés és manuális cikkazonosítás, majd kézi azonosító és darab feljegyzés, ezt rögzíti bizonylat készítéskor az eladó külön munkafázisban. Az új rendszer tárolja az egységsúlyokat, vonalkóddal azonosítja az árut, a raktárban csak mérni kell, a mérlegrendszer automatikusan adatot ad az értékesítési rendszernek, ahol behívható az adat. – Trekkerek a központi és az üzletekben történő

gyors raktárhely és cikk azonosítást és adatgyűjtést biztosító eszköz jelentősen csökkenti az áruátvételi, beraktározási és árukiadási folyamatokat. Szerver bővítés a megnövekvő adattárolási és áramlási igény miatt szükséges Házgyári u. 5. – acél és megmunkált fémáru logisztikai központ fejlesztés – lemeztárolórendszer a raktáron belüli acél árutárolás és logisztika is jelentősen megnövekedett -4 utas targonca a precíz és helygazdaságos árumozgatáshoz -ezen helyszínen is trekker és mérlegtechnika itt is.

Kedvezményezett neve:                      Komfort-Bázis Kereskedelmi Kft.

Projekt címe:                                       Versenyképesség növelése a Komfort-Bázis Kft-nél

Projekt azonosítószáma:                     GINOP-1.2.16-22-2023-00150

Szerződött támogatás összege:          246 950 000 Ft (feltételesen vissza nem térítendő támogatás)

Támogatás mértéke:                            55%

Projekt teljes költsége:                        449 000 000 Ft

Projekt kezdésének dátuma:               2021.11.17.

Projekt befejezési dátuma:                 2023.09.15.

 

A Komfort-Bázis Kereskedelmi Kft. sikeres vállalkozásfejlesztési projektet valósított meg – mint Kedvezményezett – a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. A projektben 246,95 millió forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásával egy új központi raktár funkcióra alkalmas épületet hozott létre, valamint számos új eszközzel gazdagodott. A projekt megvalósítása során kapcsolódó tanácsadások, oktatások is lezajlottak, melyek elősegítik a cég versenyképességének fennmaradását.

 

A Veszprém, Házgyári út 7. szám alatti ingatlanon elsődlegesen a technik termékvonal központ fejlesztése volt a cél, amely megvalósításával egy olyan központi raktár és raktározási rendszer került kialakításra, melyben az áruazonosítás mellett polcazonosítással is működik, lehetővé téve a gyors árumozgatást a raklapos, targoncával pakolható polcrendszerrel, digitális vonalkódos áruazonosítási eszközök (trekker) használatával, útvonal és időgazdálkodás tervezéssel és nyomonkövetéssel. A rendszer kizárólag a belső árukiszolgálást szolgálja a kereskedelmi hálózat egységei és az e-commerce részleg felé, ezzel is biztosítva a hatékonyságot. Az új épület kialakításával a technik áruk (kötőelem, szerszám, szerelvény, gépészet, villamosság) központi raktár funkcióra alkalmas épület jött létre.

A projekt megvalósítása során az új építésű logisztikai raktáron felül számos új eszközzel gazdagodott a KOMFORT-BÁZIS Kereskedelmi Kft.:

 – Új tárolórendszerek kerültek beszerzésre a központi logisztikai raktár funkciójának megfelelően, mely gyors áruazonosításra alkalmas és lendületes, pontos, továbbá hatékony anyagmozgatást biztosít.

– 4 db különböző típusú és műszaki paraméterrel rendelkező targonca került megvásárlásra, amelyek a központi raktár belterében és a telepen belüli logisztikához szükséges hatékony anyagmozgatást elősegítő eszközök.

– Rendszermérlegek: az új rendszer tárolja az egységsúlyokat, vonalkóddal azonosítja az árut, a raktárban csak a mérés zajlik, és a mérlegrendszer automatikusan adatot szolgáltat az értékesítési rendszernek.

– Trekkerek: a központi és az üzletekben történő gyors raktárhely és cikk azonosítást, adatgyűjtést biztosító eszköz jelentősen csökkenti az áruátvételi, beraktározási és árukiadási folyamatokat.

– Egy szerver beszerzése is megtörtént, amely biztosítja a megnövekvő adattárolási és áramlási igény stabilitását.

– Napelemek beszerzésre és telepítésre kerültek: a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásának célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése.

A projekt megvalósítása során kapcsolódó tanácsadások, oktatások is lezajlottak, melyek elősegítik a cég versenyképességének fennmaradását.

A fejlesztés eredményeként a projektben vállalt célok megvalósításával elvárásaink szerint növeljük a Komfort-Bázis Kft. versenyképességét, valamint az alkalmazott technológiákkal a cég életképességét is megőrizzük.

A projekt két megvalósítási helyszínen zajlott: a cég székhelyén, a Veszprém, Házgyári út 7. szám alatti ingatlanon, valamint az egyik telephelyén: Veszprém, Házgyári út 5. szám alatti ingatlanon.

TECHNOLÓGIAI MEGÚJULÁS PROJEKT

Összefoglaló
GINOP-1.2.8-20-2020-02771 azonosítószámú pályázat

A kedvezményezett neve: KOMFORT-BÁZIS Kft.

A projekt címe:
TECHNOLÓGIAI MEGÚJULÁS A KOMFORT-BAZIS Kft.

A szerződött támogatás összege: 64 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 60%

A projekt befejezésének dátuma: 2021.09.22

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02771

A projekt tartalmának bemutatása:

Programozható automata betonacél hajlító berendezés, mely betonacél tekercsekből automatán minden munkafázist elvégez (vágás, egyengetés, továbbítás, hajlítás)

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS PROJEKT

Összefoglaló
GINOP-4.1.4-19-2020-01906 azonosítószámú pályázat

A kedvezményezett neve: KOMFORT-BÁZIS Kft.

A projekt címe: Energetikai korszerűsítés a KOMFORT-BÁZIS KFT. Veszprém, Házgyári út 7. alatti székhelyén

A szerződött támogatás összege: 17 070 000 Ft

A támogatás mértéke: 55%

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2022.01.04

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01906

A projekt tartalmának bemutatása:

Korszerűtlen alumínium bordáslemez tetők cseréje szigetelt szendvicspanel tetőre és 20 kw-os napelemrendszer felhelyezése a megújult tetőre.

INFOKOMMUNIKÁCIÓS FEJLESZTÉSI PROJEKT

Összefoglaló
GINOP-3.2.2-8-2-4-16 azonosítószámú pályázat

Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások
terjesztésének támogatása Infokommunikációs fejlesztés a KOMFORT-BÁZIS Kft-nél.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Komfort-Bázis Kft.  integrált rendszeré komplett fejlesztése, bővítése, mellyel munkafolyamatok dokumentáltsága, nyomon követhetősége teljeskörű válik, kapcsolódó fejlett kontrolling vezetői információs rendszer bevezetése, megfelelő rendelkezésre állással, gyorsasággal és működési, továbbá adatbiztonsággal, a mai kor igényeihez alkalmazkodó értékesítési rendszerrel, az e-kereskedelem kiépítésével.

A projekt részeként kontrolling, raktárautomatizálás, workflow, folyamatirányítás, webáruház és  gyártás modul fejlesztés,  új bérprogram, digitális munkaidő nyilvántartás, továbbá a kiszolgáló hardver és szoftver környezet cseréje, fejlesztése  történt meg.

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE PROJEKT

Összefoglaló
GINOP-4.1.4-19-2019-00403 azonosítószámú pályázat

Napelemes rendszer telepítése a KOMFORT-BAZIS Kft. Veszprém, Házgyári út 5. alatti telephelyén

A kedvezményezett neve: KOMFORT-BÁZIS Kft.

A projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a KOMFORT-BAZIS Kft. Veszprém, Házgyári út 5. alatti telephelyén

A szerződött támogatás összege: 9 240 000 Ft

A támogatás mértéke: 55%

A projekt befejezésének dátuma: 2020. november 27.

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2019-00403

A projekt tartalmának bemutatása:

Az ingatlan energetikai korszerűsítésével elsősorban az épület technológia energiaigényét mérsékeljük, de az épületek világításának és hűtési rendszerének energiaigényében is jelentős energiafelhasználás csökkenést érünk el, ezáltal csökkentjük az üzemeltetési költségeket és az épületek üvegházhatást okozó gázok kibocsátását is. A korszerűsítéssel érintett épület tetőszerkezetén egy 49,95 kWp DC teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre, mely az EON hálózatára 45 kVA teljesítménnyel csatlakozik. A háztartási méretű kiserőmű csatlakozási pontjának megtáplálását a rendszerhasználó meglévő csatlakozási pontja adja, a HMKE összteljesítménye: 45 kVA.

A 3 db 15 kVA teljesítményű inverter a főmérő (csatlakozási pont) mellett kerültek elhelyezésre. Összesen 135 db Longi 370W típusú monokristályos napelem került elhelyezésre. A beruházás nem építési engedélyköteles.

MUNKAHELYI KÉPZÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA PROJEKT

Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00666

Kedvezményezett neve: Komfort-Bázis Kft

Projekt címe: Munkahelyi képzések a Komfort-Bázis Kft-nél

Szerződött támogatási összeg: 11.314.501 Ft

Támogatás mértéke(%-ban): 100%

Projekt tényleges befejezési dátum: 2020.07.16

A projekt tartalmának bemutatása:

A projektben a munkatársak szakmai kompetenciáinak fejlesztése valósult meg.

A Komfort-Bázis Kft. az elmúlt években szembesült azzal, hogy a növekedéséhez szükséges új munkaerő nem áll rendelkezésre, a meglévő munkatársi állomány ismeretei pedig nem elégségesek a technológiai fejlődés miatt szükségessé váló folyamat-fejlesztések megvalósításához. Cégünk egyre nagyobb hangsúlyt helyez a meglévő munkatársi állomány kompetenciáinak fejlesztésére. Belső képzésekkel és OKJ-s szakmai képzésekkel is fejlesztettük a kereskedelmi folyamatokban résztvevő munkatársak kompetenciáit, tudását. A folyamatos növekedéshez és a régiós terjeszkedéshez, valamint a cég hatékonyságának növeléséhez szükséges technológiai fejlesztések megvalósításához elengedhetetlen a meglévő munkatársi állomány további képzése, elsősorban az informatikai, számítógépes felhasználói és a raktározás-logisztika technológiai ismeretek fejlesztése, valamint a vevőkiszolgálás, vevőkezelés és értékesítés minőségének emelése. A képzések megvalósításával a munkatársak motivációja nőtt, érzik a megbecsülést és a további személyes fejlődés lehetőségét, ami a megtartásukban jelentős szerepet játszik.

A megvalósított képzések:

  • IPAR 4.0. felkészülés tréning
  • Informatika ECDL start képzés
  • Ügyfélkezelés tréning
  • Hatékony vezetői készségek tréning
  • Anyagmozgató gép kezelője OKJ-s képzés

A képzésbe bevont munkavállalók száma: 21 fő

A támogatás mértéke: 100%

 

FÉMMEGMUNKÁLÓ PROJEKT

A projektben a saját termék gyártás bővítéséhez szükséges kapacitásbővítés valósult meg.

A legyártani kívánt termékkör miatt két fejlesztendő tevékenység van. A 2562’08 TEÁOR szám alatt félkész, magas szinten feldolgozott gépalkatrészek, részegységek gyártása tervezett. 2511’08 TEÁOR szám alatt pedig magas szinten feldolgozott fém épületelemeket kívánunk gyártani vasbeton épület szerkezetekhez. Mindkét termékkör fémmegmunkálási technológiát igényel, amelyhez korábban csak a legegyszerűbb, nagyon kis kapacitású vágógépekkel, fúró gépekkel, kéziszerszámokkal rendelkeztünk, mivel kevés és alacsony feldolgozottságú terméket gyártottunk előtte. Eszközállományunk nagyobb részt a főtevékenységhez kötődik. A nagyobb hálózatokba való kapcsolódás érdekében azonban elengedhetetlenül fontos, nagy kapacitású, komplett, sorozatgyártásra alkalmas, fejlett vezérléssel rendelkező gépsorok beállítása, így a korszerű feldolgozóipari kapacitás jelentős bővítése. 

Ez a projekt során megvalósult fejlesztés célja. A különféle gépalkatrészek és részegységek jó minőségű sorozatgyártásához szükséges technológia (vágás, hajlítás): 1 db P45 Pro 2C hajlítógép, 1 db LVD SIRIUS 3015 4kW lézervágó berendezés, 1 db PPEC-7 220/42 hidraulikus élhajlító, 1 db MicroStep MasterCut-X 9001.20 PG CNC plazmavágó berendezés, M3-3020b DWJ vízsugárvágó. A fém épületelemek legyártásához szükséges technológia (betonacél vágáshajlítás): 1db Smart Cut 12 vágópad, 1db Smart Line 13 coil kenygyelhajlító, 1db C/36 ST vágógép, 1db P45 Pro 2C hajlítógép. Szervesen kapcsolódik a projekthez a gépek kiszolgálása érdekében az 1db ABUS egyfőtartós kültéri daru üzembe helyezése, mivel a nagy méretű, nagy tömegű tekercses lemez alapanyagok és betonacél szálak mozgatása így lehetséges. A projekt befejeződött 2017.08.08-án, a megnunkáló megkezdte működését.
A támogatás mértéke: 45%