VERSENYKÉPESSÉG NÖVELÉSE

A projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.16-22-2023-00150

A kedvezményezett neve:
KOMFORT-BÁZIS Kereskedelmi Kft.,

A projekt címe:
Versenyképesség növelése a Komfort-Bázis Kft-nél

Projekt maximális elszámolható összköltsége:
449 000 000 Ft

Elnyert támogatási összeg:
246 950 000 Ft (feltételesen vissza nem térítendő támogatás)

Támogatás mértéke: 55 %

A projekt megvalósításának kezdete: 2021.11.17.

A Projekt fizikai befejezésének napja: 2023.09.15. 

A projekt forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Házgyári út 7. – Technik termékvonal központ fejlesztés Célunk olyan központi raktár és raktározási rendszer komplett kialakítása új, a célok alapján kialakításra kerülő épületben, melyben áruazonosítás mellett polcazonosítással működik, gyors árumozgatást lehetővé tevő raklapos, targoncával pakolható polcrendszerrel, digitális vonalkódos áruazonosítási eszközök (trekker) használatával, útvonal és időgazdálkodás tervezéssel és nyomonkövetéssel. A rendszer kizárólag a belső árukiszolgálást szolgálja a kereskedelmi hálózat egységei és az e-commerce részleg felé, ezzel is biztosítva a hatékonyságot, kiküszöbölve a párhuzamos ügyfél és üzlethálózat kiszolgálás jelenlegi redundancuiáit (jelenleg a saját üzletek ellátását a veszprémi boltok látják el hasonlóan a vevők kiszolgálásához, a hálózat méretéből kifolyólag ezen rendszer már nem lehet hatékony). Megvalósuló ingatlan és eszköz fejlesztések és kapcsolódó tanácsadások, oktatások:

– Új Épület jelenleg technikai áruk (kötőelem, szerszám, szerelvény, gépészet, villamosság) központi raktár funkcióra alkalmas épület nincs, az új épületben a funkciót kiszolgáló helység kerül kialakításra – új tárolórendszer a központi logisztikai raktár funkciójának megfelelően kialakításra kerülő tárolórendszer, mely gyors áruazonosításra és gyors, pontos és energiahatékony anyagmozgatásra kerül kialakításra – targoncák a központi raktár belterében és a telepen belüli logisztikához szükséges eszközök – rendszermérlegek: a logisztikai központ csomagolt kötőelemes rendszert működtet, ott a rendszermérleg funkciója az egységsúlyok meghatározása és rögzítése, kontrollja és  csomagbontások,  az üzletekben történik a gyors mérést és áruazonosítást végző, ERP-vel kommunikáló mérlegtechnika alkalmazása. Az üzletek eljárásrendjében jelenleg minden mérést megelőzően egyedi súly megállapítás történik, utána mérés és manuális cikkazonosítás, majd kézi azonosító és darab feljegyzés, ezt rögzíti bizonylat készítéskor az eladó külön munkafázisban. Az új rendszer tárolja az egységsúlyokat, vonalkóddal azonosítja az árut, a raktárban csak mérni kell, a mérlegrendszer automatikusan adatot ad az értékesítési rendszernek, ahol behívható az adat. – Trekkerek a központi és az üzletekben történő

gyors raktárhely és cikk azonosítást és adatgyűjtést biztosító eszköz jelentősen csökkenti az áruátvételi, beraktározási és árukiadási folyamatokat. Szerver bővítés a megnövekvő adattárolási és áramlási igény miatt szükséges Házgyári u. 5. – acél és megmunkált fémáru logisztikai központ fejlesztés – lemeztárolórendszer a raktáron belüli acél árutárolás és logisztika is jelentősen megnövekedett -4 utas targonca a precíz és helygazdaságos árumozgatáshoz -ezen helyszínen is trekker és mérlegtechnika itt is.

Kedvezményezett neve:                      Komfort-Bázis Kereskedelmi Kft.

Projekt címe:                                       Versenyképesség növelése a Komfort-Bázis Kft-nél

Projekt azonosítószáma:                     GINOP-1.2.16-22-2023-00150

Szerződött támogatás összege:          246 950 000 Ft (feltételesen vissza nem térítendő támogatás)

Támogatás mértéke:                            55%

Projekt teljes költsége:                        449 000 000 Ft

Projekt kezdésének dátuma:               2021.11.17.

Projekt befejezési dátuma:                 2023.09.15.

 

A Komfort-Bázis Kereskedelmi Kft. sikeres vállalkozásfejlesztési projektet valósított meg – mint Kedvezményezett – a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. A projektben 246,95 millió forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásával egy új központi raktár funkcióra alkalmas épületet hozott létre, valamint számos új eszközzel gazdagodott. A projekt megvalósítása során kapcsolódó tanácsadások, oktatások is lezajlottak, melyek elősegítik a cég versenyképességének fennmaradását.

 

A Veszprém, Házgyári út 7. szám alatti ingatlanon elsődlegesen a technik termékvonal központ fejlesztése volt a cél, amely megvalósításával egy olyan központi raktár és raktározási rendszer került kialakításra, melyben az áruazonosítás mellett polcazonosítással is működik, lehetővé téve a gyors árumozgatást a raklapos, targoncával pakolható polcrendszerrel, digitális vonalkódos áruazonosítási eszközök (trekker) használatával, útvonal és időgazdálkodás tervezéssel és nyomonkövetéssel. A rendszer kizárólag a belső árukiszolgálást szolgálja a kereskedelmi hálózat egységei és az e-commerce részleg felé, ezzel is biztosítva a hatékonyságot. Az új épület kialakításával a technik áruk (kötőelem, szerszám, szerelvény, gépészet, villamosság) központi raktár funkcióra alkalmas épület jött létre.

A projekt megvalósítása során az új építésű logisztikai raktáron felül számos új eszközzel gazdagodott a KOMFORT-BÁZIS Kereskedelmi Kft.:

 – Új tárolórendszerek kerültek beszerzésre a központi logisztikai raktár funkciójának megfelelően, mely gyors áruazonosításra alkalmas és lendületes, pontos, továbbá hatékony anyagmozgatást biztosít.

– 4 db különböző típusú és műszaki paraméterrel rendelkező targonca került megvásárlásra, amelyek a központi raktár belterében és a telepen belüli logisztikához szükséges hatékony anyagmozgatást elősegítő eszközök.

– Rendszermérlegek: az új rendszer tárolja az egységsúlyokat, vonalkóddal azonosítja az árut, a raktárban csak a mérés zajlik, és a mérlegrendszer automatikusan adatot szolgáltat az értékesítési rendszernek.

– Trekkerek: a központi és az üzletekben történő gyors raktárhely és cikk azonosítást, adatgyűjtést biztosító eszköz jelentősen csökkenti az áruátvételi, beraktározási és árukiadási folyamatokat.

– Egy szerver beszerzése is megtörtént, amely biztosítja a megnövekvő adattárolási és áramlási igény stabilitását.

– Napelemek beszerzésre és telepítésre kerültek: a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásának célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése.

A projekt megvalósítása során kapcsolódó tanácsadások, oktatások is lezajlottak, melyek elősegítik a cég versenyképességének fennmaradását.

A fejlesztés eredményeként a projektben vállalt célok megvalósításával elvárásaink szerint növeljük a Komfort-Bázis Kft. versenyképességét, valamint az alkalmazott technológiákkal a cég életképességét is megőrizzük.

A projekt két megvalósítási helyszínen zajlott: a cég székhelyén, a Veszprém, Házgyári út 7. szám alatti ingatlanon, valamint az egyik telephelyén: Veszprém, Házgyári út 5. szám alatti ingatlanon.