VERSENYKÉPESSÉG NÖVELÉSE

Versenyképesség növelése a
Komfort-Bázis Kft-nél

A projekt azonosító száma:
GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00150

A kedvezményezett neve:
KOMFORT-BÁZIS Kereskedelmi Kft.,

A projekt címe:
Versenyképesség növelése a Komfort-Bázis Kft-nél

Projekt maximális elszámolható összköltsége:
449 000 000 Ft

Elnyert támogatási összeg:
246 950 000 Ft (feltételesen vissza nem térítendő támogatás)

Támogatás mértéke: 55 %

A projekt megvalósításának kezdete: 2021.09.01.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023.08.31. 

 A projekt forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Házgyári út 7. – Technik termékvonal központ fejlesztés Célunk olyan központi raktár és raktározási rendszer komplett kialakítása új, a célok alapján kialakításra kerülő épületben, melyben áruazonosítás mellett polcazonosítással működik, gyors árumozgatást lehetővé tevő raklapos, targoncával pakolható polcrendszerrel, digitális vonalkódos áruazonosítási eszközök (trekker) használatával, útvonal és időgazdálkodás tervezéssel és nyomonkövetéssel. A rendszer kizárólag a belső árukiszolgálást szolgálja a kereskedelmi hálózat egységei és az e-commerce részleg felé, ezzel is biztosítva a hatékonyságot, kiküszöbölve a párhuzamos ügyfél és üzlethálózat kiszolgálás jelenlegi redundancuiáit (jelenleg a saját üzletek ellátását a veszprémi boltok látják el hasonlóan a vevők kiszolgálásához, a hálózat méretéből kifolyólag ezen rendszer már nem lehet hatékony). Megvalósuló ingatlan és eszköz fejlesztések és kapcsolódó tanácsadások, oktatások:

– Új Épület jelenleg technikai áruk (kötőelem, szerszám, szerelvény, gépészet, villamosság) központi raktár funkcióra alkalmas épület nincs, az új épületben a funkciót kiszolgáló helység kerül kialakításra – új tárolórendszer a központi logisztikai raktár funkciójának megfelelően kialakításra kerülő tárolórendszer, mely gyors áruazonosításra és gyors, pontos és energiahatékony anyagmozgatásra kerül kialakításra – targoncák a központi raktár belterében és a telepen belüli logisztikához szükséges eszközök – rendszermérlegek: a logisztikai központ csomagolt kötőelemes rendszert működtet, ott a rendszermérleg funkciója az egységsúlyok meghatározása és rögzítése, kontrollja és  csomagbontások,  az üzletekben történik a gyors mérést és áruazonosítást végző, ERP-vel kommunikáló mérlegtechnika alkalmazása. Az üzletek eljárásrendjében jelenleg minden mérést megelőzően egyedi súly megállapítás történik, utána mérés és manuális cikkazonosítás, majd kézi azonosító és darab feljegyzés, ezt rögzíti bizonylat készítéskor az eladó külön munkafázisban. Az új rendszer tárolja az egységsúlyokat, vonalkóddal azonosítja az árut, a raktárban csak mérni kell, a mérlegrendszer automatikusan adatot ad az értékesítési rendszernek, ahol behívható az adat. – Trekkerek a központi és az üzletekben történő

gyors raktárhely és cikk azonosítást és adatgyűjtést biztosító eszköz jelentősen csökkenti az áruátvételi, beraktározási és árukiadási folyamatokat. Szerver bővítés a megnövekvő adattárolási és áramlási igény miatt szükséges Házgyári u. 5. – acél és megmunkált fémáru logisztikai központ fejlesztés – lemeztárolórendszer a raktáron belüli acél árutárolás és logisztika is jelentősen megnövekedett -4 utas targonca a precíz és helygazdaságos árumozgatáshoz -ezen helyszínen is trekker és mérlegtechnika itt is.